Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Harta criminalităţii din România

Harta criminalităţii din România

 


Va prezentam astazi o harta a criminalitatii. Econtext va prezinta care este rata criminalitatii in toate judetele din Romania. Mai exact, cate persoane au fost condamnate definitiv la suta de mii de locuitori, cate persoane au fost condamnate pentru infractiunile comise. In plus, avem si date mai noi, din 2010!
Harta criminalităţii din România lumea justitiei 2Iar pe primul loc este acelasi judet care era lider si la numarul infractiunilor. Adica, Hunedoara! Anul trecut, in Hunedoara au fost condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti 289 de persoane. Alba si Gorj, celelalte doua judete ale axei infractionalitatii, se afla si ele pe pozitii ‘fruntase’ in acest clasament. Alba ocupa pozitia a cincea, cu 275 de persoane condamnate definitiv in 2010, in timp ce Gorj este pe locul sase, cu 250 de condamnati definitiv. Practic, Hunedoara, Alba si Gorj se afla in primele sase judete dupa numarul persoanelor condamnate definitiv!
Surpriza apare insa cand vine vorba de locul doi. Dupa cum reiesea din harta infractionalitatii, judetul Galati era cel mai sigur din toata tara: avea cele mai putine infractiuni si, in plus, avea cea mai slaba crestere a infractiunilor din 1990 si pana in prezent.
Doua explicatii fusesera furnizate pentru acest fapt: fie Galatiul chiar este cel mai sigur judet, fie Politia nu-si face treaba corespunzator, nu sesizeaza toate infractiunile. Iar harta criminalitatii vine sa intareasca una din aceste concluzii! Da, judetul Galati se afla pe locul doi in topul judetelor cu cele mai multe persoane condamnate definitiv. Astfel, chiar daca sunt mai putine infractiuni ca-n alte parti, numarul persoanelor condamnate definitiv pentru diferite infractiuni este printre cele mai mari din Romania. Ai fost prins, esti condamnat – aceasta ar putea fi deviza instantelor judecatoresti din Galati.
Dar iata harta judetelor in functie de numarul persoanelor condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti in 2010:
Harta criminalităţii din România lumea justitiei 2Topul judetelor in functie de rata criminalitatii. Mai trebuie spus un lucru: nu exista nici o tendinta regionala in ceea ce priveste rata criminalitatii. Intr-adevar, exista acel ‘centru’ infractional, format din judetele Hunedoara, Gorj si Alba, dar nu exista o tendinta regionala, de genul: moldovenii, oltenii, etc comit mai multe infractiuni.
Mai mult, ponderea infractiunilor din cele trei judete ar putea necesita mai multe explicatii, explicatii care ar putea eroda aceasta titulatura de ‘centru infractional’. Dar iata si topul judetelor in functie de numarul persoanelor condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti in 2010:
Harta criminalităţii din România lumea justitiei 2


http://www.ziuaveche.ro/

Scris de : Dana Mihailovici 2011-10-25 12:44

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu