Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Un algoritm va identifica răufăcătorii

Un algoritm va identifica răufăcătorii

Un algoritm va identifica răufăcătorii înainte ca aceştia să încalce legea


Un algoritm va identifica răufăcătorii înainte ca aceştia să încalce legeaGalerie foto (1)
Agenţia americană însărcinată cu protejarea cetăţenilor de atacuri teroriste, Department of Homeland Security (DHS), a conceput un sistem parcă desprins din filmele SF: un algoritm care colectează şi procesează numeroase informaţii despre membrii publicului pentru a identifica persoanele cu intenţii criminale înainte ca acestea să încalce legea.
Intitulat FAST (Future Attribute Screening Technology), algoritmul foloseşte imagini video, înregistrări audio şi măsurători psihologice şi fiziologice (printre care fluctuaţiile vocii, ritmul respiraţiei, schimbări în temperatura corporală, nivelul feromonilor) pentru a calcula probabilitatea ca un cetăţean să comită un act violent.
Momentan, sistemul este în teste, în rolul de subiecţi fiind mai mulţi angajaţi ai DHS. Anul acesta a avut loc primul test pe scară largă, acesta fiind efectuat în Boston pe 200 de voluntari.
Purtătorul de presă al DHS, Peter Boogard, a oferit mai multe detalii despre acest sistem: “Directoratul de Ştiinţă şi Tehnologie a efectuat cercetări preliminare pentru a determina fezabilitatea folosirii unor senzori comportamentali şi fiziologici, non-invazivi, pentru a detecta semne de stres, acestea fiind deseori asociate cu intenţia de a face rău. Momentan, programul FAST se află în fazele preliminare de cercetare, astfel că nu există planuri de a-l introduce în uz”.
Cu toate acestea, un document al DHS datând din iunie 2010 arată care sunt principalele locuri în care se doreşte folosirea sistemului FAST: la punctele de control de la frontieră şi în cadrul controlului de securitate efectuat la evenimentele cu mulţi participanţi, precum cele sportive.
Sursa: Daily Tech
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu