Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

sâmbătă, 3 decembrie 2011

B17, vitamina care previne cancerul

B17, vitamina care previne cancerul Imprimare E-mail

Amigdalina, sau cu alte cuvinte, vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală.

Interesant este faptul că vitamina B17 a fost cunoscută de către cei din Egipt şi China Antică, fiind descoperită în urmă cu aproximativ 5000 de ani. Ei au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea unei sănătăţi impecabile, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice. În zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină.

Ştiaţi că nici la ora actuală amigdalina nu este recunoscută de către medicina alopată? Din păcate, nu veţi găsi nici o informaţie despre vitamina B17 în cărţile sau tratatele de medicină.

Acţiuni: 

- în special în prevenirea, dar şi vindecarea cancerului;
- în răceli (are acţiune antitusivă);
- antiinflamatoare;
- expectorantă;
- antispastică;
- intervine în sinteza acizilor graşi şi a hemoglobinei.

Pe lângă consumul de antibiotice, alcool şi cafea, îţi recomand să reduci mult consumul de albuş de ou deoarece inclusiv acesta reduce foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.

Carenţa vitaminei B17 îţi determină următoarele afecţiuni:

- depresie şi insomnie;
- anorexie;
- oboseală;
- uscarea pielii.

Excesele vitaminei B17 provoacă intoxicaţie.

Dozele recomandate zilnic sunt:
- copiii să consume între 50 şi 100mg;
- adulţii să consume între 50 şi 200mg;
- bolnavii de cancer să consume între 1 şi 2g.

Găseşti amigdalina în următoarele surse naturale:

- sâmburi de: caise, cireşe, migdale, piersici, prune;
- seminţe de: gutui, mere şi pere;
- cereale: orez brun, hrişcă, orz, ovăz şi secară;
- legume: mazăre, fasole, conopidă, varză, broccoli, spanac, ceapă şi vinete;
- fructe: zmeură, coacăze negre, struguri.

Există şi câteva plante medicinale care conţin vitamina B17:

- scoarţă de mălin;
- frunze de: corcoduş, gutui, prun, cais, cireş, vişin, piersic, păducel;
- seminţe de: gutui, pere pădureţe, porumbar, cireşe, vişine, caise.

Este important să reţii că sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxice pentru organism.

autor: Amina Bunescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu