Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

marți, 27 decembrie 2011

Cazul Alan Godfrey

Cazul Alan Godfrey

Imprimare E-mail
joi, 15 decembrie 2011
 In lunile noiembrie si decembrie 1980, partea de rasarit a Marii Britanii a fost martora unui val de OZN-uri, care au culminat cu faimosul caz din padurea Rendlesham, langa baza militara Woodbridge-Bentwaters. Cu o luna inainte de acest incident, pe 28 noiembrie 1980, cu putin inainte de zorii zilei, politistul Alan Godfrey, patrula cu masina pe o sosea aflata la marginea oraselului Todmorden din West Yorkshire, cautand niste vaci raportate ca disparute. Acestea vor fi gasite de altii, dupa rasaritul soarelui, pe un camp mai indepartat, fara urme pe sol care sa indice cum au ajuns acolo.
Godfrey era pe punctul sa se intoarca la politie, pentru a consemna terminarea serviciului sau, cand a vazut un obiect masiv in fata sa. In primul moment si-a zis ca e un autobuz aducand muncitori la lucru. Dar pe masura ce se apropia si-a dat seama ca s-a inselat. Era un oval cetos, care se rotea atat de repede si plutea atat de jos incat scutura tufele de pe marginea soselei. Ofiterul a oprit masina, a sprijinit de pabriz un carnetel folosit pentru schitarea detaliilor accidentelor rutiere si a desenat OZN-ul. Apoi a fost o izbucnire de lumina si Godfrey s-a vazut conducand masina pe aceeasi sosea, ceva mai incolo, iar de OZN nu era nici urma.
Politistul s-a intors in locul in care vazuse obiectul. Noaptea aceea plouase, soseaua era umeda, dar in locul cautat era o pata uscata, in forma de vartej. Dupa ce a ajuns la postul de politie si-a dat seama ca incidentul includea si o lacuna de timp, desi probabil nu mai mare de 15 minute.
Pentru a nu se expune ridicolului, Godfrey a vrut initial sa nu faca niciun raport. El s-a razgandit insa cand, in dimineata care a urmat, politia Todmorden a fost contactata de o persoana care spunea ca a vazut pe aceeasi sosea si cam la acelasi moment, un obiect alb, stralucitor. Mai mult, o patrula de politie din localitatea vecina Halifax, angajata in cautarea unor motociclete furate, a zarit si ea, putin timp inainte de momentul intalnirii, o lumina stralucitoare, alb-albastra, coborand spre locul unde s-a petrecut incidentul.
Dupa ce Godfrey a intocmit si el un raport oficial, politia a decis sa anunte presa locala. Cazul a ajuns astfel la cunostinta ufologilor din Manchester, care au declansat o investigatie detaliata.
Alan Godfrey, rememorand incidentul, se vedea tot mai des stand si in afara masinii. In plus, descoperise ca talpa cizmelor sale de politist era despicata in mod inexplicabil, ca si cand el ar fi fost tarat de-a lungul podelei, iar talpa i s-a agatat de ceva. El si-a mai adus aminte ca, in tinerete, cel putin o data, mai trecuse printr-un incident similar, insotit de o lacuna de timp, semn comun pentru persoanele care au suportat rapiri.
La opt luni de la strania intalnire, dupa ce amintirile constiente au fost epuizate, Godfrey a acceptat ca un psihiatru din Manchester sa-l supuna unei regresii hipnotice. Acesta a interzis inregistrarea video, dar au urmat apoi si sesiuni cu alti terapeuti, care au fost inregistrate. Sub hipnoza, politistul a relatat ca lumina puternica a oprit motorul masinii, iar in radio si in dispozitivul manual de comunicare se auzea doar un bruiaj, dupa care si-a pierdut cunostinta, fiind inghitit de lumina orbitoare.
In urmatoarea scena reamintita, s-a vazut intr-o incapere obisnuita, in care se mai afla un caine enorm negru. A fost examinat de un individ cu barba, in straie biblice, care, telepatic, i-a transmis ca se numeste "Yosef". Acesta era asistat de un fel de roboti, "de dimensiunile unui baiat de cinci ani" cu "capetele ca niste lampi". Aparent Godfrey se mai intalnise si inainte cu acest Yosef si acum i s-a promis ca se vor mai intalni. In relatarea politistului nu au aparut elementele jenante raportate la alte rapiri.
Pus in fata inregistrarilor, Alan Godfrey a subliniat ca intalnirea OZN a fost reala, dar n-ar putea spune daca marturiile pe care le-a facut sub hipnoza erau vis, fantezie, realitate, sau un amestec din toate.
Din nefericire, Alan Godfrey a suferit enorm dupa aceasta intalnire. Intamplarea, cu specificarea numelui sau real, a fost preluata pe prima pagina a unui tabloid cu acoperire nationala. Drept urmare a fost chemat sa dea explicatii in fata superiorilor, fiind apoi trimis la investigatii medicale, care l-au gasit insa psihologic apt si sanatos. Totusi, dupa cativa ani, in ideea ca incidentul nu va fi niciodata uitat, el a acceptat sfatul de a cere o eliberare onorabila din functie, sub pretextul unei rani capatate anterior, dupa o interventie curajoasa, intr-o misiune  .Preluare revista Magazin.
DAN D. FARCAS
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu