Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

miercuri, 14 decembrie 2011

Consilierul de politică externă al lui Obama: “Există riscul unui război devastator între SUA şi Iran”


Statele Unite ale Americii par angajate în relaţii într-atât de conflictuale cu Iranul încât acestea ar putea conduce la un război cu consecinţe “dezastruoase”, a avertizat Zbigniew Brzezinski, fost consilier al preşedintelui american Jimmy Carter, acualmente, consilier de politică externă a președintelui Barack Obama.
“Noi credem că putem evita războiul recurgând la măsuri constrângătoare” precum sancţiunile pentru a forţa Iranul să renunţe la programul său de armament nuclear, a declarat marţi seară fostul consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, vorbind în faţa Atlantic Council, un grup de reflecţie cu sediul la Washington, scrie Agerpres.
Însă, a adăugat el,”cu cât folosiţi constrângerea mai mult, cu atât, în caz că nu funcţionează, sporeşte riscul de a intra în război. Ceea ce ne reduce dramatic marja de manevră”. În context, analistul politic american de origine poloneză, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea “retoricii” între cele două ţări. “Sunt luate multe decizii mărunte care ne limitează libertatea de acţiune pe viitor”, a explicat el.
 ”Dacă intrăm într-un conflict deschis cu Iranul, indiferent de forma acestuia, consecinţele ar fi dezastruoase pentru noi, dezastruoase de o manieră masivă şi la scară globală” a subliniat Zbigniew Brzezinski, care se afla în funcţie la Casa Albă în anul 1979, când şahul Iranului, un aliat al SUA, a fost înlăturat de revoluţia islamică. Sursa : Capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu