Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Drojdia de bere, alimentul miracol

Drojdia de bere, alimentul miracol Imprimare E-mail
Drojdia de bere este un organism viu ce conţine întreg complexul de vitamina B, peptide sulfuroase, proteine (cca. 50%),  lipide, glucide şi oligoelemente (P, Mg, K,Zn, Cr, Ag, Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn) indispensabile vieţii. Este mai eficientă  decât grâul şi germenii de grâu şi depăşeşte cu mult în valoare cerealele.

Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carenţelor şi este un excelent catalizator de utilizare al substanţelor hidrocarbonate.

Iată câteva din proprietăţile drojdiei de bere:

- antianemică, antireumatică;
- hipoglicemiantă, remineralizantă şi revitalizantă;
- regeneratoare;
- laxativ slab;
- vitaminizantă B;
- măreşte rezistenţa la oboseală;
- redă tinereţea încetinind mult procesul de îmbătrânire;
- întăreşte sistemul imunitar.

Îţi recomand să consumi drojdia de bere în următoarele afecţiuni:

 - acnee şi afecţiuni ale pielii;
 - afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii superioare, pneumonie
 - anemie, arsuri, astenie;
 - autointoxicaţii (remediază rapid dezechilibrul florei intestinale produs de efectele medicamentelor);
 - afecţiuni vaginale, leucoree;
 - afecţiuni neurologice, iritabilitate;
 - afecţiuni reumatismale;
 - constipaţie, demineralizare;
 - hepatoprotectoare (eficientă în special în stările precirotice şi în stazele hepatice);
 - slăbiciune constituţională şi subalimentaţie.

Drojdia de bere se consumă în cure de câte 30 de zile cu pauză de 3-4 zile. Dozele recomandate sunt următoarele: copii – o jumătate de linguriţă, adulţi şi bătrâni – o linguriţă, femei însărcinate sau care alăptează – o linguriţă şi jumătate.

Drojdia de bere se consumă atât intern cât şi extern. Intern, îţi recomand să o foloseşti în special în sucuri de fructe şi/sau legume, dar poate fi consumată şi sub formă de pastă în amestec cu miere. Deoarece drojdia de bere te poate balona, îţi recomand să foloseşti în paralel chimen. Extern se foloseşte sub formă de spălături şi se dizolvă o linguriţă de drojdie de bere la un litru de apă. Spălăturile ţi le recomand în: gastroenterite acute, enterite muco-membranoase, afecţiuni ale mucoasei vaginale.

Extern, poţi să-ţi faci din drojdia de bere măşti pentru diverse folosinţe. Îţi ofer câteva reţete în această direcţie.

Măşti pentru ten gras şi acneic:
- 1 albuş spumă amestecat cu sucul unei roşii şi cu 10g drojdie de bere;
- 2 linguriţe de drojdie de bere amestecate cu 2 linguri de ulei de măsline presat la rece şi cu 2 linguri de miere lichidă;
- 1 linguriţă de drojdie de bere amestecată cu 15 picături de suc de lămâie;
- 2 linguri de zeamă de lămâie amestecată cu 1 linguriţă de drojdie de bere şi 5g talc.
Aplică una din aceste reţete pe faţă şi las-o să acţioneze aproximativ 15-20 minute. Limpezeşte-te cu apă călduţă.

Mască hidratantă pentru ten normal:
- amestecă o linguriţă de drojdie de bere cu o linguriţă de cremă nutritivă naturală şi cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Mască pentru ten uscat:
- amestecă o linguriţă de drojdie de bere cu o linguriţă de miere de albine.

Mască pentru ten cu pistrui:
- amestecă 3 linguri de zeamă de lămâie cu 2 linguriţe de drojdie de bere şi cu 20g tărâţe de grâu bine râşnite.

Cremă zilnică antirid:
- o linguriţă de drojdie de bere proaspătă se dizolvă în suc de cătină. Amestecă până obţii o pastă şi lasă compoziţia la rece 30 de minute, apoi aplic-o pe obraz şi pe gât. Las-o aproximativ 15 minute apoi clăteşte-te cu multă apă călduţă.


Ştiai că babilonienii au avut chiar o zeiţă a berii? Ea se numea Nidaba şi era renumită şi recunoscută pentru puterile ei.
Ştiai că în Evul Mediu, călugării ce supravegheau leproşii consumau drojdie de bere în scop preventiv? Tot atunci, drojdia de bere era folosită şi împotriva scarlatinei şi a rujeolei.


autor: Amina Bunescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu