Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

vineri, 2 decembrie 2011

FENOMENUL VANGA


                                            FENOMENUL VANGA


Vangelia (care inseamna in greceste "mesagerul cu vesti bune") s-a nascut la Strumiţa (astazi in Macedonia) si s-a mutat mai apoi in Petrici (Bulgaria). Si-a pierdut vederea in timpul unei furtuni, cand avea 12 ani.

Mesajele ei se refereau atat la vietile private ale oamenilor cat si la evenimente geo-politice. Conform statisticilor, mai mult de 1 milion de oameni i-au trecut pragul casei in cautarea unui ajutor. Multi sefi de stat au vizitat-o, inclusiv sotii Ceausescu.

Vanga a sustinut ca abilitatile sale au fost legate de fiinte invizibile pe care ea insasi isi explica cu greu, originile lor. Astfel de fiinte puteau oferi informatii despre oameni, dincolo de timp si spatiu. In ochii Vangai, viata fiecaruia, de la nasterea si pana la moartea sa, aparea ca un film in desfasurare. Dar ea nu a putut modifica nimic, spunea doar ce vedea.

In anul 1967 a fost recunoscuta oficial. Inainte de a ajunge in atentia serviciilor secrete ruse, fenomenul Vanga a fost studiat in Bulgaria. Institutul pedagogic din Sofia a infiintat in acel an, un laborator special care a incercat sa acceseze si sa verifice prezicerile Vangai. Profesorul Gheorghi Lozanov, seful laboratorului, a inclus-o pe Vanga pe listele de angajati ai institutiei. Casa Vangai a devenit astfel plina de aparate de ascultat care inregistrau toate discutiile si predictiile sale.

Oamenii de stiinta bulgari sustin ca acestea s-au implinit in proportie de 70-80 %. Omul de stiinta rus Iuri Negrebitki a afirmat ca encefalul Vangai era mobilizat pe cautarea informatiei exact ca un computer. In opinia lui, la baza prezicerilor sta capacitatea de a gasi rapid si eficient legaturi intre cauza si efect. "Lumea este facuta astfel incat nimic nu este intamplator."

PROFETIA DESPRE ROMANIA

Vanga nu a avut copii, insa a avut mai multi nepoti din partea fratilor si a surorilor pe care i-a iubit mult si i-a ajutat. Dintre toti nepotii, cea mai apropiata de ea a fost Diana Radneva, careia Vanga i-a incredintat, cu numai cateva zile inainte de a muri, ultima si cea mai de pret profetia a sa: profetia despre Romania – o profetie despre rolul important al poporului roman in procesul de evolutie spirituala ce se va petrece in viitorul apropiat la nivelul intregii planete.

Aceasta profetie a fost inregistrata pe banda de magnetofon. Vanga i-a indicat Dianei sa dezvaluie aceasta profetie la data de 24 ianuarie 2005 si mesajul sa ajunga in Romania.

Vanga a spus: "Romanii sunt oameni speciali si cu toate ca Dumnezeu i-a ales pentru o nobila misiune, din nefericire, multi dintre ei nu mai cred in valorile lor nationale. De aceea, daca acest mesaj – pe care am indatorirea sa-l transmit – le este adus de un strain, va fi mai bine primit de ei decat daca l-ar primi de la unul de-ai lor."

Textul predictiei este acesta:

"Eu sunt prea mica pentru ca el sa vina la mine, asa ca eu transmit aceasta veste care mi-a venit de Sus si care va trebui dezvaluita in luna ianuarie, ziua 24, anul 2005. In cel mult o luna de zile, aceasta profetie sa fie dusa aceluia la care voi face referire aici. Daca nu se va putea ajunge la el, atunci sa fie data oamenilor din jurul lui. Sa va ajute Dumnezeu!

In bucuria acestei lumi, in Romania va fi ACELA care a fost promis lumii. Intraga lume se va bucura de nasterea lui. Dumnezeu il va ocroti intr-un loc, departe de locul unde se odihnesc strabunii sai, pana cand va veni ceasul sau. Putere de Sus el va avea! Pamantul, Apa si Focul il vor ajuta. Odata cu inceperea lucrarilor lui in aceasta lume, minciuna va disparea. Acest lucru se va intampla in 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primul care il va recunoaste, va fi poporul sau. Drept rasplata, va aduce acest popor pe inalte culmi ale desavarsirii din aceasta lume. Acest popor va fi un exemplu real pentru toate popoarele lumii. El nu va calari un cal real, cu unul de fier pe care singur il va manui."

Anul 2005 a trecut... mai ramane doar sa putem recunoaste, dincolo de aparente, toate aceste realitati tainice anuntate de Vanga. Adesea, multe dintre evenimentele, transformarile spirituale chiar salturile de mare anvergura, trec neobservate de catre oamenii preocupati mai mult de lumea materiala.

Cunoscand aceasta profetie a Vangai, se cuvine ca noi sa devenim mai constienti si mai atenti la semnificatia tainica a anumitor evenimente pe care le traversam. Daca coroboram acest mesaj cu alte mesaje despre Romania – cum ar fi mesajul indianului Sundar Singh si al clarvazatorului Petrache Lupu – ar fi bine sa ne pregatim din punct de vedere spiritual pentru a fi la inaltimea transformarilor spirituale care ne asteapta.

Este semnificativ faptul ca toate aceste profetii indica ca Romania are o misiune divina planetara. Daca acesti profeti au transmis mesaje din care reiese menirea spirituala a poporului roman, ar trebui, chiar si pe cei mai sceptici dintre noi, sa ne puna pe ganduri.


PROFETIILE VANGAI
- a prevazut cu exactitate inceperea celui de-al doilea razboi mondial si invadarea fostei Iugoslavii de armata germana. Cu putin inainte sa inceapa razboiul, un barbat blond, frumos, imbracat ca un razboinic din antichitate, in armura, calarind pe un cal alb, s-a oprit in fata portii Vangai. A intrat in camaruta intunecoasa iradiind atata stralucire incat inauntru s-a facut lumina. El i-a spus: "In curand lumea se va tulbura si multi oameni vor pieri. Tu vei ramane in acest loc si vei prooroci despre morti si vii. Nu te teme! Eu iti voi spune ce sa prezici. La 6 aprilie, asa cum spusese Vanga cu un an in urma, trupele germane au intrat in Iugoslavia

- a prezis cu exactitate moartea fratelui ei mai mare. In timpul razboiului l-a avertizat sa nu se inscrie in randul partizanilor pentru ca va muri la varsta de 23 de ani. El nu a ascultat-o si numai dupa cateva luni a fost prins de germani, torturat si executat.

- este cunoscut cazul lui Boris Gurov, vecinul Vangai, un taran al carui frate in varsta de 15 ani, Nikola, disparuse in 1923. Vanga a spus:" Fratele tau, Nikola, se afla intr-un mare oras din Rusia. A crescut acolo. A ajuns om de stiinta. Dar... acum nu este acolo. A fost prins de germani. Nu-ti face griji, el va veni la tine in primavara acestui an. Il vei recunoaste dupa uniforma sa gri. Va veni cu doua valize." Boris Gurov nu a crezut-o. Doua luni mai tarziu, intr-o dimineata de primavara, un strain s-a oprit in dreptul casei lui Gurov. Avea doua valize si uniforma gri. Nu parea cunoscut nimanui. Era Nikola, care se intorsese dupa aproape 20 de ani.

- in 1942 a fost vizitata de tarul Bulgarie, Boris al III-lea caruia Vanga i-a spus la plecare sa tina minte bine data de 28 august. Ulterior, tarul Bulgariei a murit in data de 28 august 1943.

- cu o jumatate de an inaintea mortii lui Stalin, Vanga a prezis cu exactitate ziua si imprejurarile in care acesta va pieri. A fost arestata, intemnitata si eliberata abia dupa moartea sangerosului dictator.

- a prezis invazia trupelor sovietice in Praga revoltata 1968

- a anticipat victoria Indirei Ghandi la alegerile parlamentare anticipate

- a prezis razboiul din Liban - 1982

- a prezis catastrofa de la Cernobil - 1986

- in anul 1988, Vanga a facut o declaratie demna de consemnat: "Suntem martori ai unor evenimente decisive pentru planeta. Doi dintre cei mai mari conducatori ai Pamantului si-au strans mana si au semnat, pentru a dovedi ca au facut primul pas pentru a ajunge la pacea universala. Dar va trece inca mult timp. Va curge inca multa apa... Va veni al Optulea (in grupul G8?) si el va semna pacea finala a planetei."

- a prezis perestroika, iesirea lui Gorbaciov de pe scena politica si destramarea URSS

- "la inceputul secolului, in august 1999 sau 2000, Kursk va fi acoperit de apa si intreaga lume va deplange acest eveniment" (1980). Mentiune: predictia nu avea niciun sens atunci. Din pacate, dupa 20 de ani a avut sens cand un submarin nuclear rusesc s-a scufundat in august 2000. Submarinul se numea Kursk.

- "Groaza!Groaza! Fratii americani vor cadea sfasiati de pasarile de fier. Lupii vor urla in tufis si sange nevinovat va curge in valuri" (1989). Mentiune: Predictia s-a adeverit. Turnurile gemene WTC din New York s-au prabusit in urma atacurilor de la 11 septembrie 2001. Avioanele – pasari de fier. "Lupii vor urla in tufis" – in limba bulgara cuvantul tufis se traduce in engleza "bush", deci tragedia se va produce in timpul presedentiei lui Bush sau a fost dirijata de cineva care se ascunde in spatele lui Bush.

ALTE PROFETII
- "In 2010 este debutul celui de-al treilea razboi mondial, care va incepe in noiembrie si se va termina in octombrie 2014. Se va desfasura, la inceput, cu arme conventionale, ca apoi sa aiba loc atacuri cu arme nucleare si chimice, spre final."

- "In 2018 trenurile vor zbura pe conductoare de la Soare. Dobandirea petrolului va inceta, Pamantul se va odihni" (1960). Mentiune: Pana in 2012, savantii sustin ca vor reusi sa porneasca extractia industriala a heliului de pe luna iar Rusia a anuntat ca va incerca sa puna acest plan in practica, in comun cu China. Heliul-3 este produsul activitatii solare si un combustibil pentru reactoare nucleare, care in esenta reprezinta un mic soare artificial. Reactorul genereaza electricitate, care trece prin "sfori" de la soare si pune in functiune trenurile.

- "In spatiu va fi descoperita viata si atunci se va clarifica cum a aparut viata pe Pamant, iar in urmatorii 200 de ani oamenii vor intra in contact cu fratii lor spirituali, dotati cu ratiune, din alte lumi" (1979)

- "lumea va trece prin multe cataclisme si mizeria va apare. Constiinta umana insasi se va schimba.Vremuri grele vor veni. Oamenii se vor imparti conform credintei lor. Vom asista la evenimente importante ce vor schimba destinul omului.

- despre moarte, Vanga spunea ca reprezinta doar o trecere intr-o alta dimensiune spatio-temporala.




Iata ce marturisea Vanga in anul 1978:

- Ii vad cam de un an de zile. Sunt transparenti. Ei apar asa cum omul isi vede chipul reflectat in apa. Sunt imbracati in haine aidoma zalelor, care stralucesc precum solzii de peste. Se pare ca printre ei se afla si femei. Pletele lor se aseamana cu algele si sunt moi ca puful de gasca, inconjurandu-le capetele ca niste aureole! Uneori, in partea din spate au ceva asemanator cu aripile. Adesea cand ma intorc in casa mea din Petrici, ii gasesc asezati prin camere. Vorbesc cu ei. Cateodata, de la distanta, inca inainte de a ajunge la poarta casei aud sunete lente si taraganate, ceva ca o melodie, ca si cand un cor ar canta psalmii.

Imi spun ca vin din tara Vamfim, sau cel putin asa inteleg eu, si ca aceasta este a treia fata de Pamant.

- A treia de unde?

- Nu-mi spun, iar eu nu pot sa-i inteleg. Nu-mi spun nici cu ce scop vin aici. Uneori, unul dintre ei ma prinde de mana si ma duce in tara lor. Pornim. Merg pe un pamant semanat cu stele, ca si cum as calca pe ele. Cei care ma insotesc se deplaseaza cu repeziciune, de parca ar sari. Pleaca si se intorc. Pe pamantul lor totul este foarte frumos. Aici este o natura atat de minunata incat, pur si simplu, nu poate fi descrisa... insa nu stiu de ce nicaieri nu vad case.

Aceste fiinte sau veniti, nu stiu cum sa-i numesc, sunt foarte severi. Cand vorbesc, glasurile lor rasuna ca ecoul. Uneori imi aseaza la urechi ceva asemanator castilor. Acolo, pe pamantul lor, totul este foarte bine organizat si pe pamantul lor se munceste mult. Aceste fiinte imi spun ca eu sunt cea mai directa legatura a lor cu pamantul. Ei comunica cu foarte putin oameni de pe planeta noastra. Ei ne controleaza.

Nu imi ingaduie sa vorbesc despre ceea ce vad, despre ceea ce aud pe planeta lor. Cateodata unii dintre ei imi spun: "Venim pentru un timp si trebuie sa ne intoarcem imediat. Nu cere prea mult de la noi si nu ne intreba, pentru ca ne este interzis sa vorbim"...

Intr-o zi, doi dintre ei au asezat doua sculpturi, reprezentand, se pare, doi vestiti barbati de ai lor. Cunosc locul cu exactitate, da nu pot sa va spun unde este.

Una din sculpturi este a unui barbat, care sta ingandurat parca, sprijinandu-si capul cu mana. Cealalta este a unui barbat, care sta in picioare si tine in mana sa dreapta un fel de instrument, pe care, cu mare greutate, l-as putea asemui cu un pistol...

Cand au asezat sculpturile, una din aceste fiinte i-a spus celeilalte:

- N-ar trebui sa le mutam putin mai departe, pentru a nu fi vazute de oameni?

Iar cealalta i-a raspuns:

Nu te teme, nu vezi ca sunt orbi?

Cativa ani mai tarziu. Revenind de la Rupi la Petrici, sora Vangai, Liubka, i-a povestit ceva si pe urma, fara sa vrea, a trantit cu putere poarta, iar Vanga i-a spus:

- Nu vorbi tare si nu face zgomot, pentru ca in casa sunt foarte multi oameni!

Desigur, dupa sora ei, acolo nu era nimeni, deoarece casa Vangai era intunecata, linistita si pustie, adica asa cum este intotdeauna cand Vanga nu se afla acolo.

Dar, dupa Vanga:

- Am intrat in casa si m-am asezat in mijlocul holului, la parter, iar ei s-au randuit in jurul meu. Erau cu totii barbati in varsta, mai degraba batrani, imbracati in haine stralucitoare. straluceau atat de puternic, incat holul parea scaldat in lumina soarelui. Mi-au spus: "Stai in picioare si asculta, iar noi iti vom vorbi despre viitor. Nu te teme de nimic pentru ca in fata usii tale este un paznic, un stalp de fier". Mi-au mai spus ca inca nu a venit vremea sa va spun tot ceea ce mi-au impartasit, dar pot sa va citez urmatoarele:" Lumea va suporta multe schimbari. Va urca si va cobora. Si echilibru va aparea atunci cand vom incepe sa vorbim cu oamenii!"...

Cine sunt aceste aceste fiinte care comunica cu Vanga si ca populeaza adesea casa ei? Dupa parerea ei, intre ele exista o anumita ierarhie pentru ca au sefi, care vin mai rar si, de regula, atunci cand trebuie sa comunice despre evenimente exceptionale, sau cand urmeaza sa se intample mari catastrofe.

In astfel de ocazii ea devine palida, lesina si dintre buze, incepe sa se auda un glas care nu are in nimic in comun cu acela al sau. Este un glas foarte puternic si cu un timbru total diferit. Cuvintele si propozitiile care ies de pe buzele sale nu au nimic comun cu vorbele pe care Vanga le intrebuinteaza in vocabularul sau cotidian. Ca si cum o ratiune, o constiinta straina ar patrunde in ea pentru a comunica prin gura ei evenimente majore care urmeaza sa se petreaca in viata oamenilor.

2008 - Attempting to four Heads of Government. The conflict in Indo. * it will be one of the causes of third world war.
2010 - the beginning of the third world war. The war will start in November 2010 and ended in October 2014. Will, as usual, will then be applied first nuclear weapons, and then chemical weapons.
2011 - as a result of fallout in the northern hemisphere will not remain any animals or vegetation. Then Muslims will wage war against chemical surviving Europeans.
2014 - Most people will suffer gnoynikami, skin cancer and other skin diseases (a consequence of chemical warfare).
2016 - Europe is almost uninhabited.
2018 - became the new world power China. * azvivayuschiesya country turn from operating exploiters.
2023 - slightly change the orbit of the Earth.
2025 - Europe is still not settled.
2028 - creating a new source of nuclear energy (perhaps it is controlled fusion energy). Hunger is gradually overcome. Launch manned spacecraft to Venus.
2033 - melting polar ice, rising sea level.
2043 - the world economy is thriving. In Europe, Muslims rule.
2046 - raised any bodies. Replacing the bodies is becoming one of the best methods of treatment.
2066 - during an attack on Muslim * they use the U.S. new weapon - the climate. * ezkoe cooling.
2076 - classless society (communism).
2084 - Restoration of Nature.
2088 - a new disease - aging for a few seconds.
2097 - rapid aging defeated.
2100 - Artificial sun illuminates the dark side of Earth.
2111 - people are kiborgami (living robots).
2123 - War between the small states. Powers did not intervene.
 :ufo:2125 - Hungary will receive a signal from outer space (again, remember all of Vanga).
2130 - Colony under water (with the assistance of aliens).
2164 - animals turned into polulyudey.
2167 - a new religion.
2170 - a big drought.
2183 - a colony on Mars becomes a nuclear power and calls for independence from Earth.
2187 - will be able to stop the eruption of two major volcanoes.
2195 - Sea Colony fully energy and food.
2196 - complete mixture of Europeans and Asians.
2201 - Sun slowed nuclear processes. Colder.
 :martiansad:2221 - in search of extraterrestrial life, humanity comes into contact with something terrible.
2256 - Space Shuttle zanes to Earth terrible new disease.
2262 - gradually change the orbit of the planet. Mars threatens comet.
2271 - re-calculated change the physical constants.
2273 - mixture of black, white and yellow races. New race.
 :star:2279 - energy from nothing (probably from a vacuum go from black holes).
 :ufo: :ufo:2288 - a trip through time. New contacts with aliens.
2291 - Sun cools down. Attempts to light it again.
2296 - Powerful flash on the Sun. Changes force of gravity. Are beginning to fall old space stations and satellites.
2299 - France - guerrilla movement against Islam.
2302 - New important laws and secrets of the universe.
2304 - opened the mystery of the moon.
2341 - something terrible is approaching Earth from space.
2354 - an accident at one of the artificial sun leads to drought.
2371 - The great famine.
2378 - a new fast growing race.
2480 - will face two artificial sun. Land in the twilight.
3005 - War on Mars. Violated the trajectory of the planets.
3010 - comet rammed Moon. Around the Earth - the zone of the stones and dust.
3797 - this time on Earth all living things die, but mankind will be able to lay the foundations for a new life in another stellar system.




2008 – покушение на четырех глав правительств. Конфликт в Индостане.  *то явится одной из причин третьей мировой войны.
2010 – начало третьей мировой войны. Война начнется в ноябре 2010 года и окончится в октябре 2014 года. Начнется, как обычная, затем будет применено сначала ядерное оружие, потом химическое оружие.
2011 – в результате выпадения радиоактивных осадков в Северном полушарии не останется ни животных, ни растительности. Затем мусульмане начнут химическую войну против оставшихся в живых европейцев.
2014 – большинство людей будет страдать гнойниками, раком кожи и другими кожными заболеваниями (следствие химической войны).
2016 – Европа почти безлюдна.
2018 – новой мировой державой становится Китай.  *азвивающиеся страны превращаются из эксплуатируемых в эксплуататоров.
2023 – немного изменится орбита Земли.
2025 – Европа все еще мало заселена.
2028 – создание нового источника ядерной энергии (вероятно, это контролируемая термоядерная энергия). Голод постепенно преодолевается. Стартует пилотируемый космический корабль к Венере.
2033 – полярные льды тают, повышается уровень Мирового океана.
2043 – мировая экономика процветает. В Европе правят мусульмане.
2046 – выращиваются любые органы. Замена органов становится одним из лучших методов лечения.
2066 – во время нападения на мусульманский  *им США применяют новый вид оружия – климатический.  *езкое похолодание.
2076 – бесклассовое общество (коммунизм).
2084 – восстановление природы.
2088 – новая болезнь – старение за несколько секунд.
2097 – быстрое старение побеждено.
2100 – искусственное Солнце освещает темную сторону Земли.
2111 – люди становятся киборгами (живыми роботами).
2123 – войны между малыми государствами. Державы не вмешиваются.
2125 – в Венгрии получат сигнал из космоса (опять все вспомнят о Ванге).
2130 – колонии под водой (с помощью советов инопланетян).
2164 – животных превращают в полулюдей.
2167 – новая религия.
2170 – большая засуха.
2183 – колония на Марсе становится ядерной державой и требует независимости от Земли.
2187 – удастся остановить извержение двух крупных вулканов.
2195 – морские колонии полностью обеспечены энергией и пищей.
2196 – полное смешение европейцев и азиатов.
2201 – на Солнце замедляются ядерные процессы. Холодает.
2221 – в поисках внеземной жизни человечество вступает в контакт с чем-то ужасным.
2256 – космический корабль занес на Землю новую страшную болезнь.
2262 – постепенно меняются орбиты планет. Марсу угрожает комета.
2271 – заново рассчитаны изменившиеся физические константы.
2273 – смешение черной, белой и желтой рас. Новые расы.
2279 – энергия из ничего (вероятно, из вакуума иди из черных дыр).
2288 – путешествие во времени. Новые контакты с инопланетянами.
2291 – Солнце остывает. Предпринимаются попытки зажечь его снова.
2296 – Мощные вспышки на Солнце. Изменяются силы притяжения. Начинают падать старые космические станции и спутники.
2299 – во Франции – партизанское движение против ислама.
2302 – открыты новые важные законы и тайны Вселенной.
2304 – открыта тайна Луны.
2341 – нечто страшное приближается к Земле из космоса.
2354 – авария на одном из искусственных солнц приводит к засухе.
2371 – Великий голод.
2378 – новая быстро растущая раса.
2480 – столкнутся два искусственных солнца. Земля в сумерках.
3005 – война на Марсе. Нарушаются траектории планет.
3010 – комета протаранит Луну. Вокруг Земли – пояс из камней и пыли.
3797 – к этому времени на Земле погибнет все живое, но человечество сможет заложить основы для новой жизни в другой звездной системе.

Indreptati-va gandurile spre bunatate…”
Am devenit extraordinar de curioasa de fenomenul Vanga, dupa ce am gasit intamplator o serie de articole despre prezicerile ei. Asadar, cine este Vanga?
Biografie
Pandeva – Gushterova Evanghelia (31 ianuarie 1911- 11 august 1996) denumita in popor ca baba Vanga, a fost o mare clarvazatoare a Bulgariei. Desi a orbit de mic copil, avea o “vedere” deosebita. Nimeni nu stie cum prezicea Vanga viitorul, sau de unde “primea” informatiile. Exista varianta acelui ostas misterios, sau se mai spunea ca ea vedea viata omului precum un film. La fel se mai spune, ca atunci cand venea omul la ea, ii vedea si pe toti cei care au murit din familia lui langa el, care ii povesteau si intrebau despre vizitator. Exista si versiunea ca vedea niste figuri transparente care-i vorbeau, iar uneori auzea doar vocea.
Vanga s-a nascut in Iugoslavia cu mare greu, cu 2 luni inainte de termen si familia a fost ingrijorata de slabiciunea ei, nu stiau daca va supravietui. La 3 ani a ramas fara mama si dupa o perioada, tatal ei se recasatoreste. La 12 ani, pe cand se juca impreuna cu alti copii, in timpul unei furtuni este luata de un vartej. A fost gasita acoperita de pietre si nisip. Ochii ei erau plini de nisip, asa ca dupa o perioada de suferinta, orbeste definitiv.
In 1925 este trimisa in “Casa celor orbi”, unde invata alfabetul Braille, sa cante la pian, sa croseteze, sa gateasca si sa faca ordine in casa. Toate aceste lucruri i-au fost de mare ajutor mai tarziu. Aici il cunoaste pe iubitul ei Dimitrie, la fel orb, care o cere in casatorie.
Desi isi doreste sa fie cu Dimitrie, Vanga renunta la cererea iubitului, pentru a se intoarce acasa sa-si ajute familia, unde tocmai murise mama vitrega, iar fratiorii ei aveau nevoie de ajutor. Ca sa intretina familia, Evanghelia croseteaza pentru oamenii din sat si imprejurimi.
Prima ei prezicere o face cu exactitate, la varsta de 16 ani, cand tatal ei pierde o oaie. Vanga il linisteste si-i spune unde sa caute dupa animal, dand detaliile satului, casei si numele omului care o gasise.
Mai tarziu, mergand cu sora ei la fantana, are o viziune acolo cu un calaret in armura stralucitoare, care ii vorbeste despre calitatile curative a unor floricele albe de langa fantana. Intreband-o pe sora ei despre floricele, aceasta ii confirma existenta lor acolo.
In 1941 vede iarasi acest calaret, care dupa spusele ei semana cu un ostas cu zale de aur! Ostasul a juns la poarta lor si s-a dat jos de pe cal, dupa care a venit la ea in camera si au stat de vorba. Luminand incaperea cu o lumina stralucitoare, acesta ii spune: “ In curand lumea se va zdruncina si multi vor muri. Vei ramane aici si vei proroci despre vii si morti. Nu te teme. Voi fi aici sa te ajut sa spui lumii adevarul.” Mai tarziu Vanga anunta inceputul razboiului, iar in timpul lui va prezice pentru mii de oameni despre rudele lor aflate in lupta, cine a murit si cine mai e viu. Oamenii veneau la ea si pentru alte sfaturi, unde isi pot gasi animalele sau lucrurile pierdute, sau cum pot rezolva diferite situatii problematice.
In 1942 este vizitata de tarul Bulgariei, Boris al III-lea. Nu vrea sa-i raspunda tarului la intrebari si doar ii spune napraznic: “Tine minte data de 28 august!” In anul urmator, pe 28 august, tarul moare.
Tot in 1942, se intalneste din nou cu Dimitrii si astfel se casatoreste. Pleaca de langa familie si se muta la Petrici. Oamenii din jur au aflat foarte repede ca au o clarvazatoare in sat si cozile de la usa reincep.
Se spune ca a vizitat-o insusi Hitler. Nimeni nu stie ce au vorbit cei doi, insa acesta a iesit suparat si a plecat fara sa priveasca in urma. Cu cateva luni inainte de moartea lui Stalin, Vanga ii prezice ziua de sfarsit. Pentru acest lucru este arestata si inchisa in inchisoare. Insa dupa ce Stalin moare, este eliberata.
Astfel intre Vanga si fortele de ordine se creeaza o relatie. Unii spun ca statul a obligat-o sa le ofere informatii despre toti cei care o vizitau si ca ar fi existat si microfoane ascunse in casa ei. Altii din contra speculau ca ar fi luat informatii de la stat ca sa stie despre soarta oamenilor si sa-i pacaleasca pe acestea. Luand in considerare potentialul clarvazator al Vangai, e clar ca toate acestea nu sunt decat speculatii. Intr-adevar au fost identificate casete audio la serviciile secrete ale Bulgariei cu multe convorbiri intre Vanga si oameni. Dar se spune ca atunci cand discutia parea sa fie importanta, se auzea doar un fasait. Oricare ar fi fost adevarul, lumea o admira pe Vanga si mergeau puhoaie la Petrici, ducandu-se sa auda o vorba buna despre viitor sau un sfat pentru sanatate, fiind vizitata si de cele mai mari celebritati ale URSS.
Mai tarziu intr-adevar statul construieste un hotel in Petrici, prevazut pentru turistii veniti la Vanga din departare si impune si o taxa de “vizitare” destul de mare. Cu toate acestea, Vanga nu a cerut niciodata bani de la oameni, iar cei ce ii dadeau cate ceva, ea-i punea deoparte. La batranete cu banii adunati, Vanga construieste o biserica foarte frumoasa in zona, indeplinindu-si astfel visul mult asteptat. Pe langa bani, Vanga mai primea si jucarii mici de plus sau suveniruri, pe care le iubea si le mangaia in fiecare seara, vorbind cu ele si mentionand numele celui de la care a primit jucaria.
Vecinii Vangai spun despre ea ca era o persoana modesta in trai, deseori tinea post, nu era pretentioasa. La fel iubea sa aiba ordine perfecta in lucruri si curatenie ideala, facand aproape singura totul. Insa era iute la manie si deseori aspra cu oamenii, ii certa, iar cei care nu-i placeau chiar ii alunga cu vorbe aspre.

Interviu cu Vanga (1994)
- Cum ati devenit prezicatoare?
- Deseori vedeam oameni care au murit demult si ei imi spuneau ce va fi cu ceilalti. Iar mai apoi, a aparut un barbat maret necunoscut si el mi-a spus despre razboi si ca va trebui sa-i ajut pe oameni si sa le spun despre rudele lor de pe campul de lupta.
- Era viu acel barbat?
- Nu, mort ca si ceilalti.
- Cum arata?
- Ca o umbra, ei toti asa arata…uneori li se aude doar vocea…
- Ce simtiti cand vin oamenii la dvs?
- Ii vad de departe pe toti, pe fiecare dintre ei, si toata viata lor o stiu de parca as fi vazut un film. Unii sunt buni, altii rai, de tot soiul…Toti isi doresc o minune, apoi plang…dar atunci cand e o situatie chiar grava, eu tac si nu le spun nimic. Doar un sfat mai pot sa le dau.
- Care?
- Ca sa nu traiasca in ura, sa nu fie razbunatori, sa nu pastreze supararile, sa faca lucruri bune. Sa-si asculte inima. Doar inima, pentru ca mintea uneori ne insala. Inima e legata de Univers. Insa… nu toti pot face distinctie intre vocea inimii si vocea ratiunii…
- Acesti oameni morti, va spun doar despre viitor sau si despre trecut?
- De toate.
- Dar daca e vorba de oameni departati sau alte tari?
- Distanta si limbile straine nu au importanta… totul vine din Univers.
- Si ne puteti spune ce ne asteapta?
- Pe Rusia o asteapta lucruri bune, pe Bulgaria si Macedonia nu chiar… Femeile din Rusia vor naste copii foarte buni, care vor schimba lumea! Apoi minunile vor aparea si vremuri minunate… Stiinta va deveni atat de avansata, incat se va uita catre scrierile stravechi si va intelege ce este adevarat si ce nu. In Cosmos se vor descoperi noi forme de viata si asa se va afla cum a aparut omul pe pamant. Se va descoperi un oras imens, ce va fi scos la iveala de sub pamant. Din cer vor veni in zbor alti oameni si mari minuni vor avea loc. Dar trebuie sa asteptam, nu e bine sa grabim lucrurile, asadar asta nu va fi prea curand…
- Dar ce va fi curand?
- Peste 9 ani va fi un fel de apocalipsa, pamantul se va intoarce de la soare si unde a fost cald va fi ghiata, multe animale vor muri. Oamenii vor lupta pentru energie, insa vor avea suflet sa se opreasca. Vor descoperi o metoda de a avea energie de la un soare, si trenurile vor zbura pe franghii.
- Lumea asteapta veacul de aur, va veni el?
- El deja a sosit, dar nu toti vad asta. Peste 7 ani, oamenii nu vor semana si nu vor culege, ci doar vor cultiva. Animalele se vor inmulti ca plantele si plantele ca animalele. Iar peste 21 de ani, nu va mai merge nimeni, trenurile vor zbura spre cer, se va interzice extragerea combustibilului si pamantul in sfrasit se va odihni. Peste 40 de ani nu vor mai exista bolile de astazi, insa vor aparea altele noi. Se va gasi apa in Cosmos. Numarul populatiei va fi foarte mare, India mai mare decat China. Insa lumea va incepe sa traisca fara corpuri…
- Ce inseamna “fara corp”?
- Se poate si fara corp, doar cu personalitate, ca forma energetica, precum cei morti. Dar asta nu va fi prea curand…
Oamenii de stiinta atrasi de prezicerile Vangai au facut un calcul si au ajuns la concluzia ca prezicerile ei se adeveresc 68,8%. Unele preziceri au devenit clare mult mai tarziu. De exemplu a prezis: “Cursc se va afla sub ape si o lume intreaga il va plange”. La vremea aceea, rusii au ras, pentru ca orasul Cursc este foarte departe de mare si acest lucru era imposibil. Acum insa stim la ce s-a referit. Submarinul Kursk a naufragiat in urma unei explozii a combustibilului unei torpile. Imensul submarin Kursk, care purta acelasi nume cu a orasului a disparut sub apa pentru totdeauna, in marea Barents. Nu au existat supravetuitori. Iata ca Vanga a avut dreptate.
Prezicerea ciudata a Vangai despre atentatele din 11 septembrie:
Vanga a facut prezicerea in 1989 si suna in felul urmator:“Groaza, groaza! Teroare! Fratii americani vor cadea nimiciti de pasarile din fier. Lupii vor urla din tufisuri si sange nevinovat va curge rauri”" (Frati= gemeni, Tufis = Bush). Va las pe voi sa deliberati ce a vrut sa spuna Vanga... cuvintele sunt in plus!
Vanga: vorbe intelepte si istorii
- Omul este ceea ce pretinde el ca este. Daca va reusi sa-si indrepte gandurile spre bine, toata viata lui se va schimba.
- Omul trebuie sa se iubeasca pe sine si tot ce este in jurul sau. In vremurile grele de astazi, acest lucru e primordial. Trebuie sa-si manifeste recunostinta fata de Dumnezeu, pentru ajutorul primit in momentele de cumpana si pentru acea intelepciune pe care a avut-o si datorita careia a obtinut succesul.
- Nu te lupta cu prostii – nu sunt periculosi; nu incerca sa-i schimbi. Cu mult mai periculosi sunt tampitii. Ei iti vor “aranja” asa lucrurile, ca pot da peste cap tot poporul.
- Nu-ti propune sa rezolvi probleme care te depasesc, mai bine analizeaza ce-ti sta in putinta si ce nu, altfei vei avea de regretat
- Nu promite daca nu esti sigur ca vei putea sa te tii de promisiune, pentru ca durerea pe care o vei pricinui unui om, cu siguranta ti se va intoarce inapoi
- Roaga-te la Dumnezeu si nu cere mai mult decat ai nevoie
Cele mai interesante istorii cu Vanga, erau cele legate de zahar. Ea era fascinata de zahar. Atractia ei fata de zahar, este in primul rand vadita pentru ca omul inainte sa vina la ea, trebuia sa tina o bucatica de zahar sub perna, apoi sa i-l aduca. Ea tinea zaharul in mana, apoi incepea sa le vorbeasca. Pe langa acest lucru, deseori Vanga recomanda zaharul si ca remediu in situatii destul de ciudate.
Iata o istorie chiar interesanta:
Se spune ca nu departe de Petrici era un drum in serpentina cu deal periculos. De multe ori aveau loc accidente acolo, iar lumea cunostea drumul acela ca pe unul blestemat. Auzind o poveste despre acel drum, cand a murit cineva acolo, Vanga a spus in treacat ca ar trebui sa se presare pe drumul acela niste zahar. Lumea nu prea a avut inima pentru aceasta recomandare si a ignorat-o. La scurt timp, a avut loc iarasi un accident acolo. Unul din soferii implicati auzise despre sfatul Vangai. El a cumparat cativa saci de zahar si i-a pus in camion. Le-a facut niste gauri si a urcat incet cu acel camion pe tot drumul de jos pina sus. Astfel zaharul s-a imprastiat uniform peste tot. Se spune ca de atunci, nu au mai fost accidente acolo si nu a mai murit nimeni pe acel drum.
In curand: cufarul de aur cu retete naturiste al Vangai!

Products







Titlul subiectului: Al treilea razboi mondial aproape de foarte mult - preziceri Vanga
Scris de: aress1818 din 02 Ianuarie 2009, 20:28:07
-------------------------------------------------- ------------------------------

Din pacate prezicerile celebrei clarvazatoare bulgaroaice Vanga s-au confirmat 100% pana acum ...
Vânzarea Previziunile preluate dintr-UN ziar rusesc (traduse cu traducator Google):

2008 - Încercarea de a patru şefilor de guvern.
Conflictul din indo. * Acesta va fi una dintre cauzele de război din lumea a treia.
2010 - începutul războiului din lumea a treia. Războiul va începe în noiembrie 2010 şi sa încheiat în octombrie 2014. Will, ca de obicei, va fi apoi aplicate arme nucleare în primul rând, şi apoi arme chimice.
2011 - ca urmare a căderi în emisfera nordică nu va rămâne nici animale sau de vegetaţie. Apoi, musulmanii vor salariul de război împotriva chimice care au supravieţuit europeni.
2014 - Cei mai mulţi oameni vor suferi gnoynikami, cancer de piele şi alte boli de piele (o consecinţă a războiului chimic).
2016 - Europa este aproape nelocuite.
2018 - a devenit noua putere mondială China. * Azvivayuschiesya ţară se întoarcă de la exploatatori de operare.
2023 - uşor schimba orbita Pământului.
2025 - Europa nu este încă stabilit.
2028 - a crea o nouă sursă de energie nucleară (probabil că este controlată de energie de fuziune). Foamea este treptat depăşite. Lansarea nave spaţiale cu echipaj la Venus.
2033 - topirea gheţii polare, creşterea nivelului mării.
2043 - economia mondială este înfloritoare. În Europa, regula musulmani.
2046 - a ridicat nici un organisme. Înlocuirea organismele devine una dintre cele mai bune metode de tratament.
2066 - în timpul unui atac asupra musulman * pe care o folosesc arma SUA noi - climatice. * De răcire ezkoe.
2076 - societatea fără clase (comunismul).
2084 - Reabilitarea Nature.
2088 - o boala nou - imbatranire pentru câteva secunde.
2097 - Rapid imbatranire învins.
2100 - Sun artificială iluminează partea intunecata a Pamantului.
2111 - oamenii sunt kiborgami (roboţii de viaţă).
2123 - al doilea război între statele mici. Puterile nu au intervenit.
 : UFO: 2125 - Ungaria va primi un semnal din spaţiu (din nou, amintiţi-vă toate Vanga).
2130 - Colony sub apa (cu ajutorul a străinilor).
2164 - animale transformat în polulyudey.
2167 - o nouă religie.
2170 - o secetă mare.
2183 - o colonie de pe Marte devine o putere nucleară şi cere independenţa faţă de Pământ.
2187 - va fi capabil să oprească erupţia de doi vulcani majore.
2195 - Marea Colony pe deplin de energie şi alimente.
2196 - amestec complet de europeni şi asiatici.
2201 - Sun încetinit procese nucleare. Cooler.
 : martiansad: 2221 - în căutare de viaţă extraterestre, umanitatea vine în contact cu ceva groaznic.
2256 - zanes Space Shuttle pe Pamant boala teribila noi.
2262 - treptat schimba orbita planetei. Marte ameninţă cometa.
2271 - re-calculate schimba constante fizice.
2273 - amestec de rase negru, alb si galben. Rasă nouă.
 : star: 2279 - energie din nimic (probabil de la un vid merg de la găuri negre).
 : UFO:: UFO: 2288 - o călătorie prin timp. Noi contacte cu extratereştrii.
2291 - Sun se răceşte. Încercările de a lumina din nou.
2296 - fulger puternic pe Soare. Modificări forţa de gravitaţie. Au început să scadă staţii spaţiale vechi şi sateliţi.
2299 - Franţa - mişcare de gherilă împotriva Islamului.
2302 - Noile legi importante şi secretele universului.
2304 - a deschis misterul Lunii.
2341 - ceva groaznic se apropie de Pământ din spaţiu.
2354 - un accident la unul din soare artificiale duce la secetă.
2371 - foamete mare.
2378 - o rasă nouă creştere rapidă.
2480 - se vor confrunta cu două soare artificiale. Teren în amurg.
3005 - Războiul pe Marte. A încălcat traiectoria planetelor.
3010 - cometa lovit Luna. In jurul Pamantului - zona de pietre şi praf.
3797 - de această dată de pe Pamant toate lucrurile vii muri, dar omenirea va fi în măsură să pună bazele pentru o viaţă nouă într-un alt sistem stelar.

Contribuiţi cu o traducere mai bună

Nota:
Rolul acestui articol nu este acela de a induce teama si nici de a face propaganda capacitatilor reale sau imaginare ale Vangai de a prezice viitorul, ci de a atrage atentia ca o conflagratie mondiala e oricand posibila si probabila, mai ales in contextul actualei crize economice mondiale, al amenintarilor SUA si Israelului cu atacarea Iranului daca statul islamic va continua programul sau nuclear. Asa cum ne arata experienta trecutului, criza financiara globala va fi urmata de un razboi mondial, in care vor fi folosite arme tot mai sofisticate. Interesul meu vizeaza cu precadere Romania, acum cand facem parte din NATO, organizatie militara ilegitima, care ar fi trebuit sa dispara odata cu moartea Pactului de la Varsovia, cand avem amplasate baze americane pe teritoriul tarii, cand armata romana participa cu trupe de ocupatie in Irak si Afganistan. Ca membra NATO, Romania va fi obligata sa se implice de partea Occidentului, astfel ca poporul roman va fi tarat fara voia lui intr-un razboi in care nu vor exista castigatori vizibili, iar noi ne vom alege cu o tara distrusa, cu un popor decimat, debusolat si infometat. Speram ca politicienii romani si opinia publica vor putea evita angrenarea tarii in acest razboi iminent si ca Romania nu va deveni teatru de lupta, implinind astfel o profetie mai veche referitoare la tara noastra. Trebuie sa subliniez faptul ca acesta e numai un scenariu care se bazeaza pe anumite tendinte, semnale si realitati ale lumii contemporane, scenariu care trebuie luat in considerare de cei care conduc destinele Romaniei, asa cum fac toate tarile care nu lasa viitorul lor la voia intamplarii, pentru a nu fi luati pe nepregatite, cum s-a mai intamplat de atatea ori in istoria noastra.
Despre dezmembrarea Statele Unite s-au pronuntat si analisti politici rusi, care se pare ca se folosesc de un algoritm de prognoza rezultat in urma cercetarii cazului Vanga de catre serviciile secrete ruse, in afara unor samani amerindieni si astrologi. De altfel, divizarea SUA in mai multe state independente e una din etapele  instaurarii Noii Ordini Mondiale.
Despre al treilea razboi mondial care va opune lumea araba si aliatii ei Israelului si acolitilor sai am scris cateva articole, el fiind tot o etapa necesara inscaunarii unui singur conducator mondial, un evreu posedat de insusi Lucifer, care va instaura sistemul de supraveghere si control al supravietuitorilor prin implanturi cu microcipuri, fara de care nu se va putea cumpara si vinde nimic. Acest conducator unic va fi Antihristul, cel mai mare prigonitor al crestinilor, dusmanul de moarte al Domnului nostru Iisus Hristos, mesia pe care-l asteapta evreii



by bătăiosu
O celebră clarvăzătoare din Bulgaria a mai prezis, pe lângă conflictul de anul viitor, accidentul submarinului Kursk, venirea lui Obama la Casa Albă şi criza economică.
O nouă conflagraţie mondială – purtată după toate „regulile“ impuse de un armament sofisticat, un preşedinte de culoare pentru Statele Unite, atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001 şi multe alte evenimente care au schimbat faţa lumii se regăsesc în viziunile babei Vanga, cea care a fost denumită şi „Nostradamus din Est“. „Se spune că după profeţiile bătrânei se ghida şi Gorbaciov în deciziile pe care le lua“, afirmă scriitorul autohton Pavel Pavlov, în cartea pe care i-a dedicat-o prezicătoarei.
„Ultimul preşedinte va fi negru“
Venirea la conducerea SUA a unui preşedinte de culoare va coincide cu o criză economică majoră, „iar America se va prăbuşi atât de la sud, cât şi de la nord“, a prezis Vanga. Dar vorbele sale nu sunt atât de recente ca ale altor prezicători. Cu puţin timp înaintea morţii sale, pe 11 august 1996, „Regina vrăjitoarelor“ – aşa cum este numită şi acum de bulgari – a făcut această afirmaţie şocantă pentru toate mediile de informare în masă.
Vorbele sale nu au fost uitate însă, blogurile internauţilor din estul Europei readucând profeţia în actualitate în 2008, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. Mai mult, clarvă- zătoarea a spus că „omul negru“ va fi ultimul preşedinte din istoria Americii, pentru că, pe perioada domniei sale, SUA se vor diviza în mai multe ţări independente.
O altă viziune a Vangăi ar urma să se adeverească anul viitor. Prezicerea este una mult mai dureroasă decât criza economică. „În 2010 este debutul celui de-al treilea război mondial, care va începe în noiembrie şi se va termina în octombrie 2014. Se va desfăşura, la început, cu arme convenţionale, ca apoi să aibă loc atacuri cu arme nucleare şi chimice, spre final“, indică profeţia bulgăroaicei.
Kursk, un naufragiu anunţat
O altă prezicere care s-a împlinit a fost accidentul submarinului Kursk, din august 2000. Dar, în 1980, când Vanga „vedea“ catastrofa, nimeni nu a înţeles. Toţi cei care au auzit-o s-au gândit că este vorba despre oraşul cu acelaşi nume, situat în plină câmpie, la foarte mare depărtare de mări şi de fluvii. Abia după scufundarea submarinului şi moartea celor 117 marinari, lumea i-a înţeles premoniţia.
Oamenii de ştiinţă care s-au ocupat îndeaproape de studiul „fenomenului Vanga“ afirmă că ea ar fi prezis chiar şi atacul terorist de la 11 septembrie 2001, asupra Turnurilor Gemene din New York. „Groază! Groază! Fraţii noştri din America se prăbuşesc de la mare înălţime, înjunghiaţi de moarte de ciocurile unor păsări de oţel! Apoi, lupii vor ieşi urlând din tufişuri şi mult sânge nevinovat va curge în valuri“, prevestea bătrâna bulgăroaică în 1989. „Traducerea“ experţilor ruşi a remarcat în cuvintele sale atât atacul terorist, cât şi replica furibundă a americanilor în atacarea Irakului – Bush, numele fostului preşedinte american, se traduce prin „tufiş“.
Vizitată pe timpul vieţii de oameni simpli, dar şi de regi şi preşedinţi de stat, de ţărani şi de miniştri, bătrâna ţărancă oarbă este şi acum venerată în Bulgaria ca o sfântă care a ajutat sute de mii de oameni sfătuindu-i în legătură cu ce le pregătea viitorul, indiferent de condiţia lor socială.
Lovită de trăsnet, a rămas oarbă
Pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva, Vanga s-a născut pe 31 ianuarie 1911, în localitatea Strumiţa din Macedonia. Venită pe lume prematur, cu urechile lipite de cap şi cu degetele unite între ele şi la mâini, şi la picioare, a reprezentat încă de atunci un semn divin pentru familia de plugari săraci care i-a dat viaţă.
La 12 ani este surprinsă de o furtună, luată pe sus de vânt şi lovită de fulger. Cele două verişoare care o însoţeau scapă neatinse. Şocul a orbit-o, dar i-a adus şi capacitatea care o va face renumită. Intră în contact cu persoane decedate de sute de ani (nu e vorba de spiritism, deoarece spiritele decedatilor, care se pot asimila cu dracii, se folosesc de un medium, pe care-l poseda pentru a-si transmite mesajul – n.m.), se conversează cu mici entităţi (care pot fi draci sau ingeri – Dumnezeu stie! – n.m.) care îi spun ce va urma, ea ajungând să prezică detaliat locuri, evenimente şi persoane din viitor. În 1942 se mută în Bulgaria, în urma căsătoriei.
După venirea comuniştilor la putere, Vanga are nefericita inspiraţie de a prezice locul şi data morţii lui Stalin. Regimul o aruncă în temniţă, de unde va ieşi doar după moartea dictatorului rus. Comuniştii bulgari îşi dau seama de potenţialul clarvăzătoarei, considerând că este mai bine să se folosească de puterile ei. De atunci, pe la căsuţa ei din orăşelul bulgar Rupiţe s-au perindat peste un milion de oameni, cerându-i ajutorul. Vanga şi-a prezis până şi data morţii – 11 august 1996, cu mult timp înainte. Pe patul de moarte, le-a spus celor apropiaţi că puteri similare cu ale ei are acum şi o franţuzoaică de doar 10 ani.
sursa: EVZ.ro

Ofensiva militara impotriva Iranului este una dintre optiunile luate in calcul de administratia Obama - Secretarul american al Apararii

Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 10:27 Actualitate | Internaţional

 
Barack Obama si programul nuclear iranian
Barack Obama si programul nuclear iranian
Foto: Captura Msnbc.com
Casa Alba nu exclude recursul la o ofensiva militara impotriva Iranului. Anuntul a fost facut de secretarul american al Apararii, Robert Gates, care a declarat ca administratia Obama ia in calcul si posiblitatea unei ofensive, pentru a forta Teheranul sa suspende controversatul program nuclear.

"In realitate, orice optiune militara ne-ar face sa castigam timp", a declarat Gates, citat de France 24. Oficialul american a mers chiar mai departe si a explicat ca un eventual atac impotriva Teheranului ar intarzia "de la unul, la trei ani" programul nuclear.

Administratia Obama, a continuat Gates, nu exclude recursul la arme pentru a forta Republica islamica sa suspende procesul de imbogatire a uraniului, perceput de Washington ca parte a unui program destinat dezvoltarii de arme nucleare. Deocamadata, insa, continua negocierile pe cale diplomatica si aplicarea de sanctiuni.

Iar presedintele american Barack Obama s-a declarat de acord cu planurile secretarului sau de Aparare. Dupa summitul G20 de la Pittsburgh, Obama a refuzat sa excluda optiunea militara din solutiile formulate pentru a stopa programul nuclear iranian. Vineri dimineata, Statele Unite impreuna cu partenerii britanici si francezi au acuzat Teheranul ca au construit o noua centrala nucleara, pe care au tinut-o secreta de marile puteri.

In replica, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca centrala este "perfect legala" si ca a informat Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) de existenta acesteia. In consecinta, Ahmadinejad i-a cerut omologului sau american sa-si ceara scuze pentru ca a acuzat Iranul ca a incalcat regulile internationale.

REFERINŢE



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu