Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

miercuri, 7 decembrie 2011

Munca in spatiu te imbatraneste

Munca in spatiu te imbatraneste

19.08.2010 | 0 Comentarii
Dupa 6 luni petrecute pe orbita, forta musculara a astronautilor cu varsta de 30-5- ani e echivalenta cu cea a unui om de 80 de ani.
Cercetatorii americani au facut recent aceasta descoperire, analizand probe de tesut muscular ale membrilor echipajelor de pe Statia Spatiala Internationala (ISS).
Biopsia muschilor gambei a aratat ca, dupa o jumatate de an in spatiu, in conditiile lipsei de gravitatie, capacitatea de munca fizica a astronautilor scade cu 40%.
Astronautii de pe ISS fac constant exercitii fizice, cu ajutorul benzilor de alergare si al unei biciclete ergonomice; cu toate acestea, pierderea fortei fizice este evidenta, iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest fenomen reprezinta un mare risc pentru viitoarele misiuni pe Marte - urmatorul obiectiv major al NASA.
Drumul pana pe Marte ar dura cca. 10 luni, iar punand la socoteala si o sedere de un an pe Planeta Rosie, misiunile ar dura aproximativ trei ani.
Specialistii urmeaza sa cerceteze in continuare problemele de sanatate specifice care apar in conditiile sederii indelungate pe nave spatiale, in conditii de gravitatie zero, si sa caute noi metode de antrenament pentru a combate fenomenul atrofiei musculare.
Sursa: Telegraph Science
CITESTE SI:




Tag-uri: spatiu | astronaut | ISS | muschi | forta | misiune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu