Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

marți, 27 decembrie 2011

Si totusi, ce s-a petrecut la Roswell?

Si totusi, ce s-a petrecut la Roswell?

Imprimare E-mail
joi, 20 octombrie 2011
 In episodul trecut am analizat bizarele afirmatii din cartea Area 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base, aparuta în mai 2011, a jurnalistei Annie Jacobsen în care autoarea face halucinanta afirmatie ca a aflat de la un martor ocular, ca obiectul prabusit la Roswell în iulie 1947 ar fi fost un OZN nazist, tip „Horten”, capturat de rusi, în care au fost îmbarcati niste copii cu capul deformat de însusi Dr. Mengele, „îngerul mortii” de la Auschwitz. OZN-ul ar fi fost apoi trimis la Roswell la ordinul lui Stalin, ca sa-i sperie pe americani ca începe invazia extraterestra... Au urmat multe comentarii la aceasta aiureala. Reproducem câteva marturii dintre cele ale persoanelor care au lucrat decenii de-a rândul pentru a investiga incidentul de la Roswell.
Asa cum arata ufologul Tony Bragalia, absurda poveste scrisa de doamna Jacobsen a fost inventata, chiar atunci, în 1947, de contraspionajul militar american, pentru a fi „vânduta” celor din industria militara americana carora le-au fost încredintate resturile recuperate în vederea „retroingineriei” lor. Tot el afirma ca „Roswell este ca o ceapa. Noi dam la o parte un învelis dupa altul, dar, chiar dupa zeci de ani, ea înca te ameteste cu duhoarea dezinformarii”.
La ora actuala, toata lumea este de acord ca în iulie 1947 la Roswell, New Mexico, s-a prabusit ceva care a fost declarat imediat strict secret. Autoritatilor nu le convenea sa se afle adevarul. Dovada stau explicatiile pitoresti si mereu schimbate, avansate de-a lungul timpului de Air Force. Iata cum le comenteaza Stanton Friedman si Kevin Randle, doi dintre ufologii care investigheaza cazul Roswell înca din anii 70 si care au interogat sute de martori, scriind apoi mai multe carti despre acest subiect.
În 1947 ofiterii si alt personal din Grupul de Bombardiere 509 de la Roswell au dat un comunicat oficial de presa ca sunt în posesia unei farfurii zburatoare prabusite. Dupa ce resturile au fost transportate la Fort Worth, aici generalul de brigada Roger Ramey si altii au declarat ca a fost doar un banal balon meteorologic, cu un reflector radar. Nimeni nu s-a întrebat cum de ofiteri de înalta calificare a singurei escadrile din lume care purta, pe atunci, bombe nucleare, puteau face o confuzie atât de stupida, având în vedere ca baloanele meteorologice erau lansate si cadeau cu regularitate. Povestea a fost deci uitata.
Peste vreo treizeci de ani, Jesse Marcel, ofiter de informatii în 1947 la Roswell, cel care a condus actiunile de strângere a resturilor obiectului prabusit, a început sa discute cu prietenii sai ca a fost totusi o farfurie zburatoare. Au aparut investigatorii, apoi si martorii, dupa care s-au scris numeroase carti si s-au facut filme documentare. „Marea medie oficiala” a ignorat totusi, în continuare, subiectul.
La un moment dat însa congresman-ul de New Mexico Steven Schiff a început sa puna întrebari despre Roswell. Problema nu mai putea fi ocolita. Air Force a fost obligat sa investigheze subiectul si a raspuns ca, la Roswell a cazut... un balon meteorologic. Nu unul obisnuit ci unul ultrasecret, numit „Mogul”. El era atât de secret deoarece urmarea o eventuala detonare a unei bombe atomice de catre rusi. Altminteri era însa un balon meteorologic obisnuit. Asadar secreta era doar destinatia. N-ar fi fost deci niciun motiv sa fie confundat cu un OZN.
Dar la Roswell au fost recuperati si niste omuleti – a observat cineva. Air Force a venit cu un nou „raport final” în care explica si acest aspect. Acestea ar fi fost manechine aruncate în cadrul unor teste cu parasute si baloane de mare altitudine. Desi s-a aflat imediat ca manechinele aruncate astfel fusesera de 1,80 metri, îmbracate în uniforme militare americane si primele experimente de acest fel s-au facut în 1953 (iar în zona Roswell abia în 1957), mediile de informare au înghitit acest nonsens.
S-a vehiculat si varianta ca ar fi fost tehnologie nazista. Dar atunci de ce n-a fost ea folosita niciodata într-un razboi? S-a mai spus ca au fost experimente pe oameni folosind baloane japoneze Fugo... Iar acum apare explicatia cu o colaborare nazisto-sovietica...
Stanton Friedman spune ca este convins, la fel ca alti investigatori ai incidentului Roswell, cum ar fi Don Berliner (împreuna cu care a scris o carte despre incidentul Roswell), Don Schmitt si Tom Carey, autorii cartii „Witnes to Roswell”, dar si Kevin Randle, Dennis Balthaser, Dr. David Rudiak si altii, ca explicatia cea mai buna ramâne ca la Roswell s-a prabusit o nava nepamânteana. Dar, desigur, mediile de informare sunt gata sa accepte orice explicatie în afara de aceasta.
DAN D. FARCAS
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu