Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

miercuri, 14 decembrie 2011

Sistem de purificare a apei,

Email Imprimare
APA
 
    Echipamentul de osmoză inversă este un tip de sistem de filtrare binecunoscut pentru capacitatea lui de a purifica apa. Dacă aţi dorit să aveţi acasă o apă curată şi sănătoasă probabil că aţi căutat să achiziţionaţi un sistem de osmoză inversă pentru familia dumneavoastră. Totuşi, sunt câteva lucruri importante referitor la osmoza inversă pe care trebuie să le cunoaşteţi şi să ţineţi seama deoarece, aceasta nu este tocmai alegerea potrivită pentru un sistem casnic de purificare a apei potabile.
    Prin osmoză inversă apa este forţată să treacă într-un sens printr-o membrană fină semi -permeabilă şi, din nou în sens invers, filtrând astfel contaminanţii.
    Osmoza inversă este unul dintre cele mai bune filtre pentru îndepărtarea impurităţilor din apă, devenind astfel foarte bună pentru a fi utilizată în scopuri industriale sau comerciale.
    Osmoza inversă utilizează hiperfiltrarea pentru îndepărtarea bacteriilor şi a altor contaminanţi, presiunea osmotică aplicată membranei ducând la obţinerea apei purificate.
    Nu este nimic în neregulă cu sistemul de osmoză inversă utilizat la purificarea apei necesare în diverse scopuri. Este un dispozitiv de filtrare a apei extrem de eficient - chiar prea eficient - cel puţin când vine vorba de apa potabilă, şi să vă explic de ce trebuie să fiţi interesaţi de acest aspect.
    Apa pură, naturală, conţine calciu, potasiu si magneziu; câteva elemente importante pentru sănătatea noastră. Dar, din cauza sistemelor de osmoză inversă acestea sunt eliminate din apă, impreună cu celelalte impurităţi. Aceasta înseamnă că, în final, veţi bea o apă “moartă”, săracă în minerale, care nici măcar nu are un gust nemaipomenit. Într-adevăr apa purificată prin osmoză inversă nu este cea mai bună apă de băut. Dacă doriţi un sistem de purificare a apei potabile, sunt alte soluţii mai bune pe care le puteţi alege.
    Pe de altă parte, sistemul de osmoză inversă necesită o anumită presiune ca să funcţioneze - apa este forţată să treacă prin filtre pentru a obţine rezultate bune, şi deasemenea este un proces foarte lent. Poate dura chiar şi o zi întreagă ca să obţii 200 de litri de apă purificată prin osmoză inversă, pe care nici măcar nu o consumăm proaspătă deoarece ea este stocată automat într-un mic rezervor tampon de cca. 12-15 litri.
    Majoritatea oamenilor nu realizează faptul că prin sistemele de osmoză inversă risipim o cantitate importantă de apă. Cu alte cuvinte, un sistem de osmoză inversă consumă între 2 şi 4 litri de apă pentru a produce 1 litru de apă purificată. Diferenţa, adică între 1 şi 3 litri de apă, fiind aruncată la canalizare. Dacă ne gândim că în alte zone ale lumii apa este greu accesibilă, ca să nu mai spunem cât de costisitoare, atunci putem spune ca sistemele de osmoză inversă sunt foarte risipitoare!

  
De obicei apa purificată obţinută cu ajutorul unui sistem de osmoză inversă este mai acidă decât apa naturală, ceea ce o face necorespunzătoare pentru sănătatea noastră şi cu siguranţă nerecomandată a fi consumată o perioadă îndelungată. Valoarea pH-ului neutru este 7. Cu cât apa are un pH mai mic de 7 devine acidă şi corozivă. În România, dar şi în celelalte ţări europene, se impune prin lege ca valoarea pH-ului apei potabile să fie cuprinsă în intervalul 6,5 - 8,5. Deci, chiar dacă apa obţinută prin sistemul dumneavoastră de osmoză inversă este mai acidă, nimeni nu va sări în ajutorul dumneavoastră. Trebuie să vă îngrijiţi singur de sănătatea dumneavoastră. Dacă acest lucru vă preocupă, vă puteţi achiziţiona singuri testere pentru măsurarea valorii pH-ului apei purificate sau aditivi pentru corecţia acestuia, astfel încât apa dumneavoastră tratată să devină mai alcalină.
Dar, se pune întrebarea, nu aveaţi la început suficientă apă echilibrată din punct de vedere al pH-ului?
Pe scurt, osmoza inversă este un sistem excelent de purificare a apei, însă pentru apa potabilă din căminul dumneavoastră este mai costisitoare, mai lentă şi mai risipitoare decât alte sisteme de filtrare, iar pe deasupra obţineţi o apă săracă în minerale care nu este recomandată pentru băut.

apa
  
    Acum că sunteţi informaţi, putem discuta despre ce tip de sistem casnic de filtrare a apei ar fi mai potrivit pentru dumneavoastră. Un sistem de osmoză inversă costa între 200 si 500 de Euro, dar veţi descoperi că puteţi achiziţiona un sistem eficient de purificare a apei potabile pentru o suma mult mai mică. Veţi descoperi un sistem casnic de purificare a apei ce utilizează atât filtrarea pe cărbune activ cât şi micro-filtrarea pentru îndepărtarea impurităţilor.
    Achiziţionaţi un sistem casnic de filtrare a apei pentru a fi sigur că familia dumneavoastră bea apă proaspătă, pură şi sănătoasă. Utilizaţi sistemele de osmoză inversă acolo unde îşi au rostul, dar e recomandat să utilizati un alt tip de sistem de filtrare pentru apa potabilă din casa dumneavoastră.
    Nu vă riscaţi sănătatea şi risipi banii !
   
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu