Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Tampoanele si absorbantele, interzise de UE si OMS

Tampoanele si absorbantele, interzise de UE si OMS Imprimare E-mail
 
Dupa ce Food and Drug Administration din SUA a tras un semnal de alarma cu privire la pericolele pe care le presupun tampoanele si absorbantele de unica folosinta, acestea au intrat si in atentia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, precum si a departamentului de sanatate din cadrul Uniunii Europene, care a anuntat ca se lucreaza la un proiect de lege ce va interzice producerea si comercializarea produselor de igiena intima pe care le folosim astazi.
Totul a inceput in anul 2000 cand Federatia Internationala a Ginecologilor si Obstetricienilor a observat o legatura intre infertilitatea feminina si folosirea tampoanelor si absorbantelor intime.
Studiile realizate de atunci au aratat ca aceste produse sunt vinovate nu numai pentru infertilitate, ci si pentru o serie de alte afectiuni ginecologice, cum ar fi vaginita, sindromul premenstrual si infectiile aparatului genital.
 De altfel, pe internet circula de cativa ani avertismente cu privire la tampoanele interne si substantele toxice pe care le contin ele. Este vorba de dioxina (folosita pentru albire) in primul rand, dar si de alte substante cu potential cancerigen.
Pe langa aceste riscuri, trebuie luat in seama si aspectul ecologic. Avand in vedere ca o femeie poate folosi pe parcursul vietii pana la 4500 de absorbante sau pana la 7000 de tampoane care nu sunt biodegradabile, cantitatea de deseuri produse este extrem de mare.
Din aceste motive, OMS a propus interzicerea tampoanelor si absorbantelor de unica folosinta, iar FDA si Comisia pentru Sanatate a Parlamentului European estimeaza ca, peste cel mult cateva luni, vor fi votate legile care reglementeaza acest lucru.
Ca suntem sau nu de acord, trebuie sa ne conformam, mai ales ca sunt in joc sanatatea noastra si viitorul planetei, dupa cum a declarat chiar Androulla Vassilliou, comisarul european pentru sanatate.
Asadar, trebuie sa ne pregatim inca de pe acum. In fond, nu avem la dispozitie decat cateva luni pentru a ne pune la curent cu alternativele, ceea ce este cu atat mai dificil pentru noi, romancele, deoarece se stim inca foaret putine despre cupa menstruala, absorbantele reutilizabile si alte metode care sunt foarte cunoscute si au multe adepte in alte tari.
In locul tampoanelor interne, se va folosi cupa menstruala, un mic recipient in forma de palnie, care se introduce in vagin, unde colecteaza lichidul menstrual.
Este fabricata dintr-un material moale, maleabil, care nu produce disconfort si se curata foarte usor. Cupa menstruala se scoate de mai multe ori pe zi, se spala cu apa si se introduce la loc, putand fi folosita astfel pe o perioada de cel putin cativa ani. O alternativa este buretele de mare natural, care arata exact ca un burete obisnuit si se introduce in vagin, la fel ca tampoanele. Poate fi spalat si reutilizat de multe ori.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu