Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

duminică, 25 decembrie 2011

Planeta gigantilor..


 Va amintiti probabil un serial care cu ani in urma ne tinea in fata televizoarelor cu rasuflarea taiata: "Planeta gigantilor". Ei bine, inchipuiti-va ca de fapt, pentru a intalni asemenea fapturi humanoide imense nu trebuie sa ne luam zborul catre alte galaxii, pur si simplu pentru ca uriasii pot fi gasiti chiar aici, pe Pamant. Nu e deloc o ipoteza abracadabranta. Miturile omenirii consemneaza aproape pretutindeni pe glob existenta, intr-o era indepartata, a unei civilizatii a gigantilor, dar scepticismul omului modern a aruncat in derizoriu aceasta idee. In fond, daca suntem unanim de acord ca pe Terra au trait candva animale de talia dinozaurilor, de ce nu am aplica aceeasi... masura si fiintelor asemenea noua?
Mit sau adevar?
 Insasi Biblia mentioneaza frecvent prezenta unei rase umane de giganti, care ar fi populat planeta noastra in urma cu peste 500.000 de ani. Acestia insa au disparut, totusi nu chiar fara urma: ei ne-au lasat schelete fosilizate de dimensiuni inimaginabile, care sunt descoperite intamplator in diverse situri. In medie, inaltimea lor era de peste 2,70 metri, dar se cunosc si cazuri mult mai impozante. Deseori depozitari ai fortelor naturii, uriasii par ziditi in traditiile folclorice si mitologice, dar cel mai prezent in imaginarul colectiv este biblicul Goliat. Asta a fost insa demult. Socant sau nu, cu numai cativa ani in urma presa relata cu multa discretie despre descoperirea in Rwanda, langa Kigali, a unui mormant neobisnuit. Caci aici antropologii au identificat schelete ale unor fiinte gigantice si antropomorfe!
 Potrivit datarii cu carbon 14, osemintele ar fi avut varsta aproximativa de - atentie! - numai 500 de ani. Intr-o prima faza, cercetatorii au crezut ca au dat peste vestigii ale vechilor colonii, insa niciun semn ca prin preajma s-ar fi aflat ceva care sa semene cu o asezare umana nu exista. Cele 40 de gropi comune decopertate contineau circa 200 de cadavre, toate perfect conservate. Creaturile masurau in jur de 2,50 metri, iar capetele erau disproportionate fata de restul corpului. S-a emis printre altele chiar si ipoteza prezentei unor vizitatori veniti de pe alta planeta, care s-ar fi putut prabusi pe Pamant, gasindu-si astfel sfarsitul acum mai multe sute de ani. Pe de alta parte insa in zona nu s-au depistat urme ale aterizarii vreunui vehicul spatial ori fragmente din asemenea obiect.
Cazul nu este singular
 In 2004, in Arabia Saudita a fost descoperit un schelet uman de proportii incredibil de mari. Unii cercetatori au emis ipoteza unui mormant apartinand populatiei Aad, giganti mentionati in Coran. In nordul Indiei, arheologii au gasit de asemenea un schelet imens, in anul 2007. Ei cunosteau totodata inscriptii din zona referitoare la oameni de talie foarte mare si atat de puternici incat ar fi putut smulge copacii din radacini. Nici in acest caz nu lipseste ipoteza extraterestra, concurata insa de cea a gigantilor antediluvieni Nephilim, fii ai ingerilor si ai femeilor. In orice caz, de oriunde ar fi provenit ei, cert este ca si-au gasit sfarsitul aici, pe Pamant, unde poate ca nu peste mult timp cercetatorii contemporani vor mai revizui cumva teoriile si ipotezele evolutioniste anchilozate.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu