Sfaturile bioterapeutei Djuna |
miercuri, 07 martie 2007 | |
DJUNA
DAVITASVILI este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonante
speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau
personalitatea vestitei vindecatoare vom vorbi mal jos, ci vom reproduce
- fara comentarii - o serie de sugestii si retete pentru terapia (sau
profilaxia) diverselor afectiuni ce macina astazi lumea vie. Sunt, de
fapt, reguli de viata general valabile, bazate exclusiv pe ceea ce ne
ofera natura.
A limentatia sta la baza sanatatii, prin modul
in care stim sau nu sa o facem prin prisma ratiunii, si nu doar a
pornirilor instinctuale. Djuna identifica trei categorii mari de
alimente, dupa cum urmeaza:
1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.
2. verdeata, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grasimi, ulei vegetal.
3. paine, peste, fainoase, orez, cartofi, zahar, miere de albine.
ä Pentru curatirea organismului de substantele daunatoare acestuia,
introduse in corp prin alimentatia curenta, trebuie sa se tina seama de
cateva reguli usor de respectat. Categoria nr. 1 de alimente reprezinta
acizii, iar categoria nr. 3 - bazele. Nu se amesteca la aceeasi masa
alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina
categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3. Diferenta
dintre mesele acide si cele bazice trebuie sa fie de minimum 3 ore. In
curatirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apa in timpul
mesei, ci abia la o ora dupa aceasta. Tot cu o ora mai tarziu se pot
consuma si fructe, intrucat ele se digera mai repede decat restul
alimentelor. Pe langa alimentele enumerate mai sus, dimineata si seara
se consuma cate un catel de usturoi. Curatirea organismului se face, de
preferinta, in luna iunie.t
- Curatirea
limfei si a sangelui. Dimineata, se beau 100 ml de apa rece, in care s-a
dizolvat sare amara, atat cat sa fie baubila. Se prepara un suc din
portocale (900 ml), grapefruit (900 ml) si lamaie (200 ml). La o ora
dupa ce s-a baut solutia de sare amara, se beau 100 ml din sucul
respectiv si 100 ml de apa fiarta si racita. Apoi, aceeasi cantitate
(100 ml suc si 100 ml apa racita) se bea la fiecare jumatate de ora,
pana se termina cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul dureaza 3
zile, perioada cand nu se mananca si nu se bea nimic altceva.
- Curatirea ficatului. Timp de 2 zile, se beau cate 5-6 pahare de suc
de mar. In a treia zi, bolnavul se culca la ora 19 pe partea dreapta, cu
o sursa de caldura (perna electrica) sub ficat. Se prepara un amestec
din 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri zeama de lamaie, care se
bea din sfert in sfert de ora, pe durata a circa 2 ore. Cantitatea
totala trebuie sa fie de 300 ml ulei de masline si 300 ml zeama de
lamaie. A doua zi de dimineata se face clisma, care va elimina toate
reziduurile de la ficat.
- Curatirea
rinichilor (calculi renali). Pe parcursul unei saptamani, nu se mananca
decat pepene verde cu paine neagra. In ziua a saptea, intre orele 2 si 3
(noaptea), se face o baie calda, cu corpul cufundat in apa pana la gat
si se mananca pepene verde rece. Dupa circa o ora, vor fi eliminate
pietrele. Eventual, procedura se repeta dupa doua saptamani.
- Curatirea articulatiilor de saruri (spondiloza, artrita,
poliartrita). Se fierb 5 g foi de dafin in 300 ml apa, timp de 5 minute,
dupa care se tin intr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se
consuma lichidul, luandu-se cate o lingurita. Tratamentul dureaza 3
zile, insotit de alimentatie de regim, dar o singura data pe an.
- „Elixirul tineretii” (indicat in special persoanelor care au probleme
legate de inima si de circulatia sangelui). Se piseaza foarte bine 300 g
usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din cantitate se scot de la
fundul vasului si se pun intr-un borcan de sticla, impreuna cu 200 ml
alcool de 90º. Se inchide bine si se tine 10 zile la macerat.
Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei
mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece, dupa cum urmeaza:
ziua 1 - 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi
la cina (C); ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C; ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C; ziua 4 - 10
D, 11 P, 12 C; ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C; ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C;
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C; ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C; ziua 9 - 6 D, 5 P, 4
C; ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C; ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.
O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g
usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se
acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-se periodic. Se
consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de
culcare.
- Anexite, fibrom, boli vaginale.
Se toaca marunt ceapa, se pune intr-un tifon si se unge acest tampon cu
unt nesarat. Se introduce in vagin, noaptea. Acelasi procedeu se poate
face cu untura de gasca.
- Boli de plamani
(tuberculoza, bronsita etc.). Se face un amestec din 500 g miere de
albine, 5 capatani de usturoi, pisate si, 5 lamai tocate in masina,
amestec care se lasa 7 zile la macerat. Se consuma cate 4 linguri,
seara, inainte de culcare, inghitindu-se foarte incet.
- Hipertensiune, in fiecare dimineata se consuma o sfecla rosie coapta.
Seara - o salata din sfecla rosie cruda, usturoi, morcov ras si ulei.
- Reumatism. Se pun, intr-un borcan de 0,5 l, rame, intr-un strat de
circa 2-3 cm grosime. Peste ele se toarna gaz sau alcool, atat cat sa le
acopere cu 2 cm si se tin la soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis
consta in frectii pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv.
- Spondiloza (lumbago). Se aplica la cald frunze de brusturi, cu partea
nelucioasa pe locul dureros. O alta procedura - dintr-un amestec
obtinut din ridiche neagra tocata marunt si o capatana de usturoi pisat,
aplicat pe locul respectiv.
- Scleroza
vasculara cerebrala. Se rade marunt o lamaie si se amesteca cu macese
(un pahar), rachitica (un pahar) si miere de albine (un pahar). Se iau
cate 20-40 g inainte de masa. De asemenea, acelorasi bolnavi li se
recomanda ceaiul din radacina de patrunjel sau 20 g scoarta de scorus
fiarta in 0,5 l apa, timp de 2 ore si bauta zilnic, de 2-3 ori cate o
lingura.
- Varice (tromboflebita). Timp de
20 de zile, se imbraca piciorul de la coapsa pana la talpa cu frunze de
varza alba incalzite bine si unse o seara cu miere, o seara cu alcool de
90s, alternativ. Se infasoara cu prosoape calde si se doarme in acest
fel.
- Hemoroizi: O procedura simpla consta
in taierea unui cartof in fasii (de forma supozitoarelor!), care se ung
cu ulei si se tin in anus cat mai mult. Acelasi lucru se poate face cu
un catel de usturoi uns cu saliva si tinut pe toata perioada noptii.
- Prostata, impotenta. E recomandabil sa se consume mult praz, precum
si ceaiul de ghimpe si busuioc. Daca boala vine pe fond nervos, se pun
circa 750 g gheata intr-un tifon impaturit in opt si se leaga. Compresa
se tine un minut la baza creierului, un minut la inima si un minut pe
organele genitale. Se repeta procedura de 4-5 ori pe zi.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu