Cumparaturi online..Si reclame..

Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!

miercuri, 14 decembrie 2011

Zece locaţii ciudate pe mapamond

Zece locaţii ciudate pe mapamond

Am primit în urmă cu ceva timp o prezentare interesantă. Unele lucruri trecute acolo le ştiam, pe altele nu. Le împărtăşesc cu voi, sub denumirea „Locuri în care nici Becali, cu banii lui, m-ai înţeles, pac, pac, nu are cum să ajungă”.
În perioada Războiului Rece se vehicula ideea de iarnă nucleară, de război nuclear total. Se pare că şi Rusia şi SUA s-au pregătit pentru această eventualitate.
Rusia ascunde un adevărat proiect subteran în caz de război nuclear. Muntele Yamantau şi oraşul Mezhgorye (cunoscut sub numele de Beloretsk-15 şi Beloretsk 16) adăpostesc unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei. Proiectul de sub Muntele Yamantau a fost asociat cu aşa-zisa “Mână Moartă”. Adică puterea de comandă nucleară şi sistemul de control al rachetelor strategice, potrivit Dreyx.com.
Americanii nu aveau nici ei cum să nu ia în calcul probabilitatea unui război nuclear total. De fapt, dacă mă gândesc ei au luat-o în calcul chiar mai mult decât rusia. Mulţi americani de rând îşi pregăteau adăposturi antiatomice în propria grădină.
Echivalentul Beloretsk-15 şi Beloretsk 16 este reprezentat de Mount Wather. M.W. este o bază militară secretă, localizată (Nu înţeleg cu, dacă e secretă, se ştie unde e localizată?!? Dar aşa am găsit datele, aşa vi le prezint..) la 74 de kilometri distanţă de Washington D.C. Ea se găseşte în adâncurile unui munte, lângă localitatea rurală Bluemont, Virginia. Mount Weather este un adevărat oraş subteran, adânc săpat în pământ, cu apartamente, străzi, cafenele, spitale, un sistem de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane şi chiar o televiziune. Toate controlate de Agenţia Federală a Managementului de Urgenţă. În cazul unui război nuclear, preşedintele, cabinetul şi restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.
Vă amintiţi de acel zvon cum că Ceauşesc ar avea propria linie de metrou? Ei, la noi nu s-a confirmat, însă se pare că Rusia are un sistem de linii de metrou paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvoneşte că ar depăşi-o pe cea a celui public. Se spune că ar avea patru linii şi are o adâncime de la 50 până la 200 de metri şi că face legătura între Kremlin şi cartierul Serviciului General de Securitate, aeroporul Vnukovo 2 şi un oraş subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanţă naţională. În anii ’40 Stalin a creat tunelurile în cazul unui război nuclear. În 1994, mai mulţi muncitori care au săpat în zonă au găsit accidental urme ale sistemului subteran. Cu toate acestea, nu au fost făcute publice mai multe informaţii.
De Aria 51 cred că am auzit cu toţii, aşa că nu voi zăbovi prea mult asupra acestui punct. Ea este localizată lângă Lacul Groom şi se pare că susţine dezvoltarea testelor experimentale şi a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forţe militare private, iar baza nu apare pe nicio hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să intre în aria de securitate riscă să fie ucis.
Ar fi putut oare să ni-l dea pe James Bond, dacă nu ar fi jucat cu adevărat un rol important în spionajul mondial? Baza Menwith Hill este situată lângă Harrogate în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Din ce se zvoneştea, ar avea legătură chiar cu reţeaua de spionaj Echelon. Vorbim despre cea mai mare staţie de monitorizare electronică din lume, care deserveşte atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât şi Statele Unite. Aici este cheia reţelei mondiale de supraveghere electronică şi spargerea codurilor secrete.
Rămânem tot în zona cladestină şi vorbim de Coreea de Nord. Aici există Camera 39, una dintre cele mai ascunse organizaţii din lume. Obiectul său de activitate este acela de a obţine susţinere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II , liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri şi contrabandă cu droguri şi arme. Banii sunt folosiţi de Kim, potrivit experţilor, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt şi să păstreze controlul asupra ţării. Se spune despre Camera 39 că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.
Am lăsat pentru sfârşitul acestui articol patru locuri. Trei dintre acestea, la o primă analiză, sunt „nemilitare”, dar n-aş băga mâna în foc că nu joacă un rol important în stabilirea destinelor omenirii.
Arhivele secrete ale Vaticanului sunt pe cât de vaste pe atât de vechi. Ca şi Biblioteca Vaticanului sunt supravegheate de un cardinal, o altă cutie de secrete. Se spune că pot intra doar cercetătorii care au un scop întemeiat şi doar cu permisiunea Papei. Este cea mai misterioasă instituţie din statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au reputaţia de a ascunde informaţii despre scandaluri în care au fost implicate personalităţi importante, secrete şi descoperiri dintre cele mai şocante, toate păstrate în siguranţă de-a lungul a secole de tăcere şi discreţie. Chiar dacă cercetătorii au acces la arhive încă din 1881, acestea rămân închise pentru public.
În 1967, Walt Disney a simţit nevoia să deschidă un loc special unde să bine-dispună sponsorii şi alţi oaspeţi. După moartea sa, cei de la Disney Land au hotărât să transforme Clubul 33 într-unul destinat exclusiv membrilor speciali şi invitaţilor lor. Clubul este situat în inima Pieţei New Orleans, la Disney Land. În iunie 2007, lista de aşteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea a fost închisă în aprilie/mai 2007 şi nimeni nu ştie cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.
White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit pe Strada Chesterfield în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară pe care nu şi-o permitea oricine. Apoi s-a transformat într-un club al gentlemenilor tineri, de bani gata. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare şi jocuri de noroc. Nici despre acest club însă, nu sunt amănunte legate de modalitate de admitere.
Cea mai serenă locaţie aş putea spune, este reprezentată de Marele Altar Ise, unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiţei Soarelui, Amaterasu, este cunoscut încă din anul 4 î.H. Altarul este dărâmat şi reconstruit o dată la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte şi reînnoire a naturii. Singurele persoane care au acces în templu sunt membrii familiei regale şi înalţii preoţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu